Călătorie în lumea apei (Clasele I și a II-a)



Sugestii pentru părinți:
1.      Ascultați cu copilul dumnavoastră povestea „Mica Sirenă”: https://www.youtube.com.
1.      Citiți textul „Mica Sirenă„ cu copilul, rezolvați întrebările de pe fișă, apoi rugați copilul să repovestescă  textul. În continuare,  copilul va trebui să privească ilustrația din text și să spună oral o poveste închipuită în care să includă cuvintele ”apă”, ”broască”, ”mare”.
2.      Faceți o vizită virtuală la Acvariul, din Constanța: https://www.youtube.com și apoi la statuia Mica sirenă, din Danemarca: https://www.youtube.com. Rugați copilul să vă povestească ce a văzut.
3.      Căutați prin casă cu copilul cât mai multe obiecte pentru măsurarea lichidelor.  Măsurați o sticlă de suc și rugați copilul să spună câți litri are.
4.      Puneți copilul să deseneze marginea unui țărm și marea. Expicați-i ce înseamnă „țărm”. Puneți desenul pe holul casei dumneavoastră la expoziție. Nu uitați să scrieți titul și autorul tabloului.
5.      Rugați copilul să își imagineze că e un nor și călătorește deasupra Deltei Dunării din România, apoi să spună ce animale observă.
6.      Puneți copilul să sune bunicii sau alte rude din Romania și-i întrebe dacă prin localitatea lor trece vreo apă curgătoare. Dacă răspunsul este „da”, atunci persoana cu care vorbește la telefon va trebui să-i spună numele râului și să-i   povestească o întâmplare pe care el ea  a trăit-o în apropierea acestei apei.
7.      Întrebați copilul ce activități se pot realiza în apă, apoi explicații că sunt și meserii care au legătură cu apa, ca pompier, cercetător marin, salvamar e.t.c. Rugați copilul să scrie aceste cuvinte și să deseneze instrumentele pe care le  folosc aceștia. Puteți viziona linkul de aici înainte de a începe exercițiul. https://www.youtube.com.
8.      Inventați un dans potrivit pentru „Paparuda”. Puteți să-i spuneți copilului înainte sau după dans că paparudele erau ființe magice despre care, în trecut, românii, credeau că aduce ploia. Puteți asculta cântecul  aici  https://www.youtube.com.


Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Proiect de recapitulare finală cu aplicații practice (clasele I-II)

Copilăria: Neghiniță, de Barbu Ștefănescu Delavrancea (clasele I-III)