Suntetul si literele "â" și "î" (clasele I-IV)


Sugesti pentru părinți

  1. Accesați linkul de mai sus și rugați copilul să se uite la video pentru a-și reaminti când scriem "â" și când scriem "î".
  2. Dacă copilul este  în clasa I sau a II-a, rugați-l să-l  ajute în continuare pe Vlăduț (personajul din text) să citeacă. Spuneți-i că Vlăduț este un copil căruia îi place să citească etichetele produselor atunci când merge la cumpărături cu mama lui, dar  nu a învățat toate literele alfabetului, așa că are nevoie de ajutor. Citiți în continuare cuvintele cu împreună cu copilul (Anexa 1).
  3. Dacă copilul este în clasa a III-a sau a IV-a, solicitați-i să citească cuvintele din cealaltă fișă (Anexa 2). Verificați dacă citește corect.
  4. În continuare, dacă copilul dvs este în clasa I  sau clasa a II-a, accesați următorul link-ul de mai joc, dați-i copilului o foaie de hârtie, culori și un mic obiect și lăsați-l să se joace cu litere și cuvinte ( video 1).
  5. Dacă copilul dvs este în clasa a III-a sau a IV-a, rugați-l, în continuare, să-l ajute pe Vlăduț să colecționeze cuvinte care încep cu suntetul "î", care se termină cu suntetul  "î" și care conțin sunetul "â".  Pe o foaie copilul va scrie zece exemple și va ilustra cuvintele printr-un desen. 
  6. La finalul activității spuneți-i copilului că poate să facă o vizită vizită virtuală la monumente realizatate de un sculptor  român renumit al cărui nume conține litera "â": Brâncuși. Gașca Zurli îl va însoți, îi va prezenta monumentele realizate de Brâncuși și îl va provoca să participe la jocuri (video 2).
  7. Drept recompensă, la finalul activității puteți să-i oferiți copilului o înghețată, dacă aveți. 
  8. Cine dorește poate să trimită la final poze sau video-uri cu copiii în timpul desfășurării activității,  fotocopii fișe  rezolvate e.t.c. la adresa de email hrmbt@yahoo.com. 

Anexa 1



Anexa 2



Video 1


Video 2





Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Proiect de recapitulare finală cu aplicații practice (clasele I-II)

Copilăria: Neghiniță, de Barbu Ștefănescu Delavrancea (clasele I-III)