România (clasele a V-a și a VI-a)



Citiți fișa și rezolvați următoarele sarcini. Notați răspunsurile pe o foaie.

  1. Ascultați povestea despre întemeierea Bucureștiului - din Povestiri istorice - de Dumitru Almaș (Fragment)  https://www.youtube.com/watch?v=uJRPKFZwueI și scrieți cum se numea ciobanul care a format orașul București;
  2. Intrebați-i pe părinți care este pluralul cuvântului “virus”.  Verificați, împreună cu ei, pe  www.dexonline.ro, dacă au răspuns corect. Scrieți răspunsul corect pe foaie.
  3. Aveți mai jos harta României și câteva cartonașe cu români cunocuți. Identificați pe hartă locul de naștere al fiecăruia. Dacă aveți imprimantă listați cele două fișe, decupați cartonașele și lipiți-le pe hartă. (Anexele 1, 2)
  4. Căutați pe internet informații despre Ziua Națională a României și răspundeți, printr-un text de 3 rânduri, la întrebarea: De ce a fost aleasă data de 1 decembrie pentru a sărbători Ziua Naţională a României?
  5. Imaginați-vă că mergeți cu părinții la Consulatul României la Madrid și cereți să vă dea un pașaport ca să puteți să-i vizitați pe bunici în România. Desenați portretul vostru, scrieți numele, realizați o scurtă descriere a voastră, scrieți dacă sunteți fată sau băiat și ce vârtă aveți și pașaportul este gata! (Anexa 3)
  6. Ați ajuns la sfârșit! Meritați să vă relaxați! Ascultați muzică: https://www.youtube.com/watch?v=GLQE986yKTc și scrieți cărei țări îi este dedicată această melodie. Felicitări!
  7. Trimiteți o poză cu cel puțin un răspuns la adresa hrmbt@yahoo.com. Dacă vreți, puteți să trimiteți toate răspunsurile. Oricum, veți participați la un concurs care are ca premiu jocul “Cunoaște România” pe care noi l-am folosit în clasă la începutul anului școlar. Succes!




Anexa 1



Anexa 2



Anexa 3






Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Proiect de recapitulare finală cu aplicații practice (clasele I-II)

Copilăria: Neghiniță, de Barbu Ștefănescu Delavrancea (clasele I-III)